Těstoviny s rybou
Suroviny
- 175 g Těstoviny konzumní
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Parmice
- 150 g Modrohlav filety
- 75 ml Olej olivový
- 650 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 110.3 mg
- Draslík 721.1 mg
- Vláknina 1930.6 mg
- Vitamín A 1930.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.
-
2
Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.
-
3
Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.
-
4
Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.
-
5
Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.