Žluté ravioli plněné brokolicí
Suroviny
- 100 g Mouka kukuřičná
- 5 g Sůl
- 3 g Muškátový oříšek
- 500 g Brokolice
- 5 g Sůl
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 20 g Oříšky piniové
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1217 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 190.1 mg
- Draslík 554.8 mg
- Vláknina 12984.5 mg
- Vitamín A 12984.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli.
-
2
Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny.