Žluté ravioli plněné brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka kukuřičná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 500 g Brokolice
  • 5 g Sůl
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Oříšky piniové
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 190.1 mg
  • Draslík 554.8 mg
  • Vláknina 12984.5 mg
  • Vitamín A 12984.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli.

  • 2

    Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny.

Komentáře k receptu