Gnocchetti se zeleninovou směsí
Suroviny
- 15 g Bazalka
- 10 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Olivy černé
- 20 g Oříšky piniové
- 20 g Kapary
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 120 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 30 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 259.8 mg
- Vláknina 8042.5 mg
- Vitamín A 8042.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vejce, mouky, soli, pepře a mléka vypracujeme těsto. Ochutíme muškátovým oříškem.
-
2
Těsto nalijeme do strojku na výrobu špeclí a necháme gnocchetti spadnout do vroucí osolené vody. Špecle vaříme 3-4 minuty, scedíme, necháme vychladnout a promastíme olivovým olejem.
-
3
Na kostičky pokrájíme papriku a cuketu a uvaříme 2 minuty ve slané vodě.
-
4
Na několik vteřin vaříme rajčata. Oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky.
-
5
Olej rozpálíme, opražíme piniová semena, přidáme papriky, cukety a rajčata. Přidáme nadrobno nasekané černé olivy, kapary a natrhanou bazalku.
-
6
Gnocchetti dáme na pánev se zeleninovou směsí a zprudka prohřejeme, posypeme troškou feferonky a servírujeme.