Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Farfalle
  • 350 g Hrášek
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 239.8 mg
  • Vláknina 15767 mg
  • Vitamín A 15767 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus. Scedíme a dáme stranou.

  • 2

    Ve velkém kastrolu na másle restujeme čerstvý hrášek. Po 3 minutách vlijeme 150 ml smetany a na mírném plameni vaříme, až omáčka trochu zhoustne.

  • 3

    Těstoviny vsypeme do omáčky a řádně promícháme. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Omáčku prohříváme na mírném plameni. Poté do omáčky přidáme zbylou smetanu, 50 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme.

  • 4

    Směs servírujeme do talířů, zdobíme snítkami petrželové nati a zbylým strouhaným parmezánem. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu