Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 34 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 239.8 mg
- Vláknina 15767 mg
- Vitamín A 15767 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus. Scedíme a dáme stranou.
-
2
Ve velkém kastrolu na másle restujeme čerstvý hrášek. Po 3 minutách vlijeme 150 ml smetany a na mírném plameni vaříme, až omáčka trochu zhoustne.
-
3
Těstoviny vsypeme do omáčky a řádně promícháme. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Omáčku prohříváme na mírném plameni. Poté do omáčky přidáme zbylou smetanu, 50 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme.
-
4
Směs servírujeme do talířů, zdobíme snítkami petrželové nati a zbylým strouhaným parmezánem. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.