Ligurský losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 4.8 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Losos - filety
  • 200 g Těstoviny Orecchiette
  • 70 g Pesto
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 826.3 mg
  • Vláknina 10212.5 mg
  • Vitamín A 10212.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kolečka, ta pak na tyčinky, dáme je do mísy, osolíme je, opepříme a promícháme.

  • 2

    V nepřilnavé pánvičce rozpustíme čtvrtinu másla, přidáme do něj v rovnoměrné vrstvě čtvrtinu pokrájených brambor a smažíme je 7-8 minut. V polovině smažení speklé tyčinky brambor obrátíme. Ještě třikrát to takto opakujeme.

  • 3

    Rozehřejeme další pánev a bez tuku na ní opečeme osolené plátky lososa tak, aby uvnitř zůstaly červené. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, protlačíme sítem do pánve a prohřejeme je, aniž by jsme je nechali vařit. Metličkou do nich všleháme olej a nakonec je osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvaříme těstoviny . Scedíme je a promícháme je s pestem. Podáváme tento pokrm na velkých plochých talířích tak, aby na každém talíři byly spečené bramborové tyčinky, těstoviny s pestem a plátek lososa na rajčatové omáčce.

Komentáře k receptu