Ligurský losos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 23 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 826.3 mg
- Vláknina 10212.5 mg
- Vitamín A 10212.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kolečka, ta pak na tyčinky, dáme je do mísy, osolíme je, opepříme a promícháme.
-
2
V nepřilnavé pánvičce rozpustíme čtvrtinu másla, přidáme do něj v rovnoměrné vrstvě čtvrtinu pokrájených brambor a smažíme je 7-8 minut. V polovině smažení speklé tyčinky brambor obrátíme. Ještě třikrát to takto opakujeme.
-
3
Rozehřejeme další pánev a bez tuku na ní opečeme osolené plátky lososa tak, aby uvnitř zůstaly červené. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, protlačíme sítem do pánve a prohřejeme je, aniž by jsme je nechali vařit. Metličkou do nich všleháme olej a nakonec je osolíme a opepříme.
-
4
Uvaříme těstoviny . Scedíme je a promícháme je s pestem. Podáváme tento pokrm na velkých plochých talířích tak, aby na každém talíři byly spečené bramborové tyčinky, těstoviny s pestem a plátek lososa na rajčatové omáčce.