Conchigliette v rybím vývaru
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 200 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel - nať
- 60 g Bazalka
- 100 g Estragon
- 400 g Mořský ďas
- 300 g Těstoviny Conchigliette
- 60 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Pepř černý celý
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 2344.3 mg
- Vláknina 32843.2 mg
- Vitamín A 32843.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyřežeme z mořského ďasa plátky, stáhneme kůži, rozsekáme na kusy páteř a uschováme i s odřezky. Připravíme rybí vývar. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek omyjeme a pokrájíme.
-
2
Do pánve vhodíme nasekanou rybí páteř a odřezky, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený pórek, omytou petrželku a bobkový list, zrnka pepře, přilijeme studenou vodu a bílé víno. Vše osolíme. Uvedeme do varu, průběžně odstraňujeme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar přecedíme.
-
3
Pokrájíme plátky z mořského ďasa na kostičky, odkrojíme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papričku nasekáme na jemno. Spaříme rajčata a nasekáme. Bazalku, petrželku a estragon nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme.
-
4
Na oleji smažíme šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené cukety a na kostičky pokrájené rybí maso a vše krátce na prudkém ohni osmažíme, aby rybí maso po všech stranách mírně zezlátlo. Přidáme papričku, špetku soli a pepře, přilijeme víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme nasekaná rajčata, rybí vývar a vše cca 5 minut povaříme.
-
5
Uvaříme těstoviny v osolené vodě a přidáme do rybího vývaru s cuketami. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a estragonem. Hned podáváme.