Celozrnná kolínka se špenátem
Suroviny
- 200 g Těstoviny grahamové
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Cibulka jarní
- 100 g Paprika červená
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Estragon
- 1 špetka Saturejka
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 17 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1210.8 mg
- Vláknina 35823.2 mg
- Vitamín A 35823.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku nakrájíme a spolu s prolisovaným česnekem zpěníme na slunečnicovém oleji. Červenou papriku nakrájíme na tenké proužky a přidáme ji k cibulce s česnekem. Nakonec přimícháme pokrájené špenátové listy. Listy špenátu dobře přebereme. Povadlé nepoužíváme.
-
2
Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Okořeníme saturejkou a estragonem. Trochu posolíme a zakapeme sójovou omáčkou.
-
3
Kolínka uvaříme ve slané vodě se lžičkou oleje. Budou vláčnější. Vaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.
-
4
Zeleninu promícháme s těstovinami a na talíři ozdobíme sekanými ořechy.