Lasagne s mořskými plody
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Mušle v nálevu
- 200 g Těstoviny Lasagne
- 100 g Řasa Wakame
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Limetková kůra
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Máta
- 2 ks Kerblík
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 11 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 673.4 mg
- Vláknina 1482.5 mg
- Vitamín A 1482.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.
-
2
Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.
-
3
V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.
-
4
Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.