Jablečný štrůdl
Suroviny
- 750 g Jablka
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Strouhanka
- 10 g Citronová kůra
- 3 g Skořice mletá
- 20 g Cukr moučkový
- 3 g Koření perníkové
- 15 g Mandle plátky
- 60 g Mandle plátky
- 500 g Tažené těsto
- 125 g Hrozinky
- 40 ml Šťáva citrónová
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 111 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 4405.8 mg
- Vitamín A 4405.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
-
2
Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
-
3
Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
-
4
Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.