Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 160 g Rýže loupaná
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 121.6 mg
  • Draslík 378.9 mg
  • Vláknina 5407.5 mg
  • Vitamín A 5407.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.

  • 2

    Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.

  • 3

    Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.

  • 4

    Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.

  • 5

    Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.

Komentáře k receptu