Skopové maso s rýží (pilaf)
Suroviny
- 250 g Rýže dušená
- 50 g Sýr Parmezán
- 600 g Skopová plec
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 1 ks Strouhanka
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1042 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 51 g
- Sodík 98629 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 865.9 mg
- Vláknina 30302.2 mg
- Vitamín A 30302.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
-
2
Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.
-
4
Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.