Pstruhová pečená pěna
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 800 g Pstruh
- 9 g Sůl
- 5 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Nové koření celé
- 100 g Máslo bylinkové
- 30 g Pažitka
- 50 g Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 l Smetana 16% (pochoutková)
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 3 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 63 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 474.4 mg
- Draslík 561.3 mg
- Vláknina 2563.4 mg
- Vitamín A 2563.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.
-
2
Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
-
3
Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.