Pstruh plněný houbami a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 44 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 303.4 mg
- Draslík 2324.9 mg
- Vláknina 7056.9 mg
- Vitamín A 7056.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.