Královský pstruh dušený se zázvorem
Suroviny
- 750 g Pstruh
- 65 g Koriandr čerstvý
- 85 ml Vývar rybí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 850.1 mg
- Vláknina 2048.5 mg
- Vitamín A 2048.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme.
-
2
Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové.
-
3
V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme.