Pstruh s omáčkou z černých fazolí
Suroviny
- 300 g Pstruh
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 672.2 mg
- Vláknina 2462 mg
- Vitamín A 2462 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pstruha uděláme zářezy, vetřeme do něj sůl a sezamový olej zevnitř i zveční. Pokrájené jarní cibulky dáme na ohnivzdorný talíř a položíme na něj rybu. Smícháme víno, sójovou omáčku se zázvorem a touto směsí rybu polijeme. Rybu i s talířem dáme do pařáku na vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 15 minut.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a smícháme s ním omáčku z černých fazolí. Rybu vyndáme z pařáku a dáme na servírovací tác, přelijeme ji teplou omáčkou z černých fazolí a zasypeme nasekanou jarní cibulkou.
-
3
Okamžitě podáváme.