Pstruh s omáčkou z černých fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Pstruh
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 672.2 mg
  • Vláknina 2462 mg
  • Vitamín A 2462 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pstruha uděláme zářezy, vetřeme do něj sůl a sezamový olej zevnitř i zveční. Pokrájené jarní cibulky dáme na ohnivzdorný talíř a položíme na něj rybu. Smícháme víno, sójovou omáčku se zázvorem a touto směsí rybu polijeme. Rybu i s talířem dáme do pařáku na vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 15 minut.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a smícháme s ním omáčku z černých fazolí. Rybu vyndáme z pařáku a dáme na servírovací tác, přelijeme ji teplou omáčkou z černých fazolí a zasypeme nasekanou jarní cibulkou.

  • 3

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu