Gratinovaný okoun na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 24 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 271.4 mg
- Vláknina 9743.5 mg
- Vitamín A 9743.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka.
-
2
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.