Okouník v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Okoun - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 0.2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 91.6 mg
  • Vláknina 5631 mg
  • Vitamín A 5631 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme do misky, vymícháme s pivem a vejci do hladkého těstíčka. Osolíme, opepříme a zakryté necháme odpočinout 20 minut.

  • 2

    Pod studenou vodou opláchneme rybu, osolíme, opepříme a dáme stranou. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do odpočinutého těstíčka.

  • 3

    Rybí filé obalíme v těstíčku. V pánvi rozehřejeme olej a z obou stran opečeme rybu 15 minut.

  • 4

    Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Podáváme s rybou.

Komentáře k receptu