Okoun na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 156 mg
- Vláknina 1384.3 mg
- Vitamín A 1384.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.
-
2
Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.
-
3
Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.
-
4
Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.