Ledový salát s rybou
Suroviny
- 400 g Okoun říční
- 150 g Jogurt bílý
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 8 plátek Šunka uzená
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 32.4 mg
- Draslík 479.7 mg
- Vláknina 4415.9 mg
- Vitamín A 4415.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme.
-
2
Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
-
3
Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme.
-
5
Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme.
-
6
Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky.