Kapr na pivu po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapr obecný
  • 100 g Perník
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 1000.4 mg
  • Vláknina 7231.3 mg
  • Vitamín A 7231.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a vykostěné porce kapra nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Necháme chvíli v chladu.

  • 2

    Oloupanou cibuli, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev a brambory a zalijeme pivem. Povaříme 15 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme kostky ryby, nastrouhaný perník a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu