Pečený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 149.8 mg
- Draslík 464 mg
- Vláknina 1280 mg
- Vitamín A 1280 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kapra omyjeme, osolíme a střed každé porce nařízneme. Do otvoru vložíme kolečko citronu s kůrou, ale bez jader.
-
2
Připravené maso opečeme na másle - celkem asi 10 minut. Urovnáme na mísu a posypeme nasekanou petrželkou a nasekaným vařeným vejcem.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami, které urovnáme na mísu okolo kapra.