Pečený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 149.8 mg
  • Draslík 464 mg
  • Vláknina 1280 mg
  • Vitamín A 1280 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra omyjeme, osolíme a střed každé porce nařízneme. Do otvoru vložíme kolečko citronu s kůrou, ale bez jader.

  • 2

    Připravené maso opečeme na másle - celkem asi 10 minut. Urovnáme na mísu a posypeme nasekanou petrželkou a nasekaným vařeným vejcem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami, které urovnáme na mísu okolo kapra.

Komentáře k receptu