Kapr na žampionech, zeleninový salát
Suroviny
- 120 g Brambory vařené
- 30 g Cibule
- 140 g Kapr obecný
- 3 g Máslo čerstvé
- 40 g Mrkev kořen
- 30 g Žampiony čerstvé
- 100 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1389.7 mg
- Vláknina 20946 mg
- Vitamín A 20946 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou porci kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. Maso vyjmeme.
-
2
Na výpeku orestujeme očištěné, nakrájené žampiony a cibuli, přidáme porci kapra a pekáček dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.
-
3
Omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Smícháme v míse a přelijeme sladkokyselou zálivkou z octa, soli, pepře a sladidla.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, porci kapra ozdobíme plátkem citronu.