Kapr pečený na sušené šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kapr obecný
  • 20 g Křen
  • 20 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 4 kávová lžička Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 384.5 mg
  • Vláknina 640 mg
  • Vitamín A 640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen ustrouháme na jemném struhadle, kapra naporcujeme, připravíme si čtyři lžičky citronové šťávy a rozetřenou sušenou šalvěj.

  • 2

    Kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme šalvějí a v pekáči upečeme v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 3

    Upečeného kapra na talířích posypeme strouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu