Vařený kapr s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 528.6 mg
- Vláknina 1196 mg
- Vitamín A 1196 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do malého množství osolené vody nalijeme víno, přidáme kolečko citronu, kousek petrželky a přivedeme k varu. Vložíme omyté, osolené a citronovou šťávou pokapané porce kapra a zvolna je vaříme asi 15 minut.
-
2
Měkké maso vyjmeme, upravíme na talíře a přelijeme je bylinkovým máslem.