Vařený kapr s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo bylinkové
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 528.6 mg
  • Vláknina 1196 mg
  • Vitamín A 1196 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do malého množství osolené vody nalijeme víno, přidáme kolečko citronu, kousek petrželky a přivedeme k varu. Vložíme omyté, osolené a citronovou šťávou pokapané porce kapra a zvolna je vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, upravíme na talíře a přelijeme je bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu