Sicilský kapr
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 50 g Olivy nakládané
- 50 g Cibule
- 600 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 špetka Hřebíček mletý
- 1 dl Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 36 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 685.6 mg
- Vláknina 3407.5 mg
- Vitamín A 3407.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem.
-
2
Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra.
-
3
Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut.