Rybí karí
Suroviny
- 1500 g Kapr obecný
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 hrnek Olej stolní
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 81 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 202.3 mg
- Draslík 873.2 mg
- Vláknina 813.8 mg
- Vitamín A 813.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme a naporcujeme. Maso osolíme, posypeme kari kořením, zázvorem, kmínem a po obou stranách potřeme hořčicí.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky osmahneme na oleji. Přidáme porce kapra, opražíme po obou stranách a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
-
3
Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.