Kapr po maďarsku
Suroviny
- 300 g Brambory
- 10 g Máslo čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 kg Kapr obecný
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 972.6 mg
- Vláknina 4172.3 mg
- Vitamín A 4172.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka.
-
2
Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě.