Kapr po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 972.6 mg
  • Vláknina 4172.3 mg
  • Vitamín A 4172.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka.

  • 2

    Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě.

Komentáře k receptu