Kapr po srbsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 645.1 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozřízneme, osolíme. Uděláme několik příčných zářezů, do kterých vložíme kousek másla a slaniny.
-
2
Na dno máslem vymazaného pekáče klademe plátky osolených brambor, na ně položíme připraveného kapra a pečeme v troubě.
-
3
Když se kapr začne péct, poprášíme ho moukou a paprikou. Jakmile se začne opékat kůže, poléváme kapra kyselou smetanou podle potřeby až do upečení.