Španělské rybí řezy z okouna
Suroviny
- 30 g Mandle
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 800 g Okoun říční
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 284.2 mg
- Vláknina 4510.9 mg
- Vitamín A 4510.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso.
-
2
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.
-
3
Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka.
-
4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.