Dušený kapr s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 500 g Pórek
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 930.4 mg
  • Vláknina 4641.1 mg
  • Vitamín A 4641.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme, posypeme solí a pepřem a necháme v chladu odležet alespoň deset minut.

  • 2

    V mezičase očistíme pórek, nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    V hlubší pánvi kapra orestujeme na oleji, přidáme papriku, pórek, rybu podlijeme vínem a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu