Kapr dušený s rajčaty a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 591 mg
- Vláknina 2428 mg
- Vitamín A 2428 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme.
-
2
Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme.
-
3
Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.