Ryba na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 455.9 mg
- Vláknina 1094.8 mg
- Vitamín A 1094.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra naporcujeme, osolíme a zaprášíme paprikou, cibuli pokrájíme na drobné kostičky, uvaříme čtvrt litru hovězího vývaru z kostky.
-
2
V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme porce kapra s cibulí, podlijeme sběračkou vývaru a pod poklicí dusíme asi deset minut, až je ryba měkká. Rybu po pěti minutách obrátíme.
-
3
Hotovou rybu vyjmeme a držíme na teple.
-
4
Omáčku zredukujeme na olej, zaprášíme moukou, kterou chvíli restujeme. Poté ji rozředíme zbylým vývarem, dobře našleháme a provaříme.
-
5
Porce ryby dáme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.