Candát po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 120.8 mg
- Draslík 260 mg
- Vláknina 2637 mg
- Vitamín A 2637 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
-
2
Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.
-
3
Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.