Tuňáková pěna v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát Rosso
  • 90 g Hellmann's Majonéza originál
  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 12 ks Tyčinky
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 12 plátek Šunka parmská
  • 1 polévková lžíce okurky sterilizované
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 2195.6 mg
  • Vitamín A 2195.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.

  • 2

    Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.

  • 3

    Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.

Komentáře k receptu