Rybí kari s bambusem
Suroviny
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Bambusové výhonky
- 40 g Bazalka
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 220 g Kokosový krém
- 6 g Kari pasta
- 600 g Filety z tresky tmavé
- 500 ml Mléko kokosové
- 40 ml Omáčka rybí
- 40 ml Cukr třtinový
- 1.77 ml Olej sezamový
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 53 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 753.8 mg
- Vláknina 4190 mg
- Vitamín A 4190 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.
-
2
Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.