Koblihy z tresky a brambory
Suroviny
- 120 g Brambory
- 500 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 0.21 dl Olej slunečnicový
- 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 760.2 mg
- Vláknina 5138.8 mg
- Vitamín A 5138.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu velkou bramboru (asi 120 g) omyjeme a ve slupce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme ji doměkka. Uvařenou bramboru oloupeme a nastrouháme do misky.
-
2
Omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a v pánvi na másle zpěníme a jakmile začne chytat zlatou barvu, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Filety z tresky pokrájíme na menší kusy, dáme je do hrnce, přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Tresku scedíme přes síto a necháme vychladnout, poté maso smícháme s bramborou, přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku, majoránku, cibuli s česnekem i omastkem, vidličkou vše rozmačkáme a dobře promícháme. Pak zapracujeme sníh z bílků.
-
3
V pánvi si rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Pomocí 2 lžic těsto nabíráme a tvarujeme do kuličky. Smažíme je z každé strany dozlatohněda (z každé strany asi po 1-2 minutách). Usmažené koblížky z tresky vyjmeme z omastku a necháme je chvíli na papírové utěrce okapat. Podáváme je s citronem nakrájeným na osminky.