Treska sušená s pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska sušená
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 kg Brambory
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 2242.9 mg
  • Vláknina 14585.5 mg
  • Vitamín A 14585.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou tresku nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin namočíme. Přitom několikrát vyměníme vodu.

  • 2

    Brambory oškrábeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Do pekáče vlijeme olej, rozehřejeme ho a na něj dáme cibulová kolečka. V rybím vývaru rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím cibulová kolečka. K cibuli přidáme pokrájené brambory. Osolíme a opepříme normálním a cayenským pepřem. Přidáme mletou papriku a bobkový list. Pekáč přikryjeme a dusíme 5 minut.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 180 °C. Okapanou rybu vložíme do pekáče k bramborám a zakryjeme plátky cibule a brambor. Dusíme přikryté v troubě 25 minut.

  • 5

    Pak odkryjeme a zasypeme parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. Necháme ještě 5 minut zapéct v troubě při 220 °C. Pak servírujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu