Treska vařená se zeleninou
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Petržel kořen
- 2 hrst Pažitka
- 2 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 0.2 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 95 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 1347.1 mg
- Vláknina 10442 mg
- Vitamín A 10442 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.
-
2
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
3
Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.
-
4
V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.
-
5
Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.
-
6
Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.