Rychlá rybí polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 178 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 40.6 mg
- Draslík 619.4 mg
- Vláknina 7918.3 mg
- Vitamín A 7918.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku, pažitku a kopr omyjeme a okapané nasekáme najemno.
-
2
Rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme je citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Petržel, mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní nakrájenou zeleninu, přidáme sůl, pepř a 10 minut vaříme. Potom přidáme kousky ryby, po 5 minutách přisypeme nakrájenou petrželku a pažitku a necháme dalších 5 minut vařit.
-
4
Do polévky vmícháme smetanu, dochutíme ji citronovu šťávou, pepřem a solí a už jen krátce povaříme.
-
5
Polévku nalijeme do servírovacích talířů, posypeme nakrájeným koprem a podáváme s pečivem.