Norský rybí pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 1075.6 mg
- Vláknina 124.7 mg
- Vitamín A 124.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 131.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce tresky nakrájíme na plátky a umeleme. Maso vložíme do mísy a přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme a prolisujeme do jiné mísy.
-
2
Mísu vložíme do nádoby s ledem. Nakonec zvolna vmícháme smetanu.
-
3
Směsí naplníme máslem vymazanou formu, postavíme ji do pekáče s vroucí vodou a pudink vaříme 10-12 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Uvařený pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený omytou potočnicí.
-
5
Můžeme doplnit různými smetanovými omáčkami.