Rajčatová omáčka s treskou
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Kopr čerstvý
- 80 g Šalotka
- 800 g Treska aljašská
- 5 g Sůl bylinková
- 30 g Estragon
- 350 g Passata (drcená rajčata)
- 20 g Protlak rajčatový
- 40 ml Olej olivový
- 130 ml Víno bílé
- 30 ml Citronová šťáva
- 2 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 1392.1 mg
- Vláknina 12606.5 mg
- Vitamín A 12606.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.
-
2
V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.