Treska s topinambury
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 1142.3 mg
- Vláknina 5323 mg
- Vitamín A 5323 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky.
-
2
Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme.
-
3
Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme.