Treska s topinambury

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 60 g Petržel - nať
  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 60 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Topinambury
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 1142.3 mg
  • Vláknina 5323 mg
  • Vitamín A 5323 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme.

Komentáře k receptu