Lyonská treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Treska aljašská
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1465.7 mg
  • Vláknina 8212.3 mg
  • Vitamín A 8212.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku naporcujeme na podkovy a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka a usmažíme dorůžova. Přidáme porce tresky, posekanou petrželku a špetku pepře. Rybu občas obracíme a smažíme 10 minut. Nakonec zalijeme kvalitním octem a stáhneme z ohně.

Komentáře k receptu