Polévka s rybími knedlíčky
Suroviny
- 120 g Hrozinky
- 200 g Chléb konzumní
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel - nať
- 50 g Strouhanka
- 100 g Oříšky piniové
- 100 ml Olej olivový
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Treska aljašská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 46 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 1641 mg
- Vláknina 12281.5 mg
- Vitamín A 12281.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu.
-
2
Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli.
-
3
Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme.