Polévka s rybími knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrozinky
  • 200 g Chléb konzumní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 1641 mg
  • Vláknina 12281.5 mg
  • Vitamín A 12281.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu.

  • 2

    Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli.

  • 3

    Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu