Bretaňská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šťovík
  • 350 g Treska aljašská
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Víno jablečné
  • 300 ml Vývar rybí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bobkový list
  • 25 ks Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 80.4 mg
  • Draslík 2998.5 mg
  • Vláknina 30693.2 mg
  • Vitamín A 30693.2 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozhřejeme máslo, přidáme pórek nakrájený na kolečka, nadrobno nakrájenou šalotku a za častého míchání opékáme 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme víno a směs přivedeme k varu.

  • 2

    Vmícháme brambory, vývar, bobkový list a osolíme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a přikryté pozvolna vaříme 10 minut.

  • 3

    V misce rozšleháme mouku a mléko na hustou pastu. Přidáme mléko, hmotu rozpracujeme na tekutinu a vlijeme do probublávající polévky. Vaříme 5 minut za častého míchání. Přilijeme zbytek mléka a 100 ml smetany a vaříme cca 10 minut, dokud brambory nezměknou.

  • 4

    Šťovík nasekáme a vmícháme do zbylých 100 ml smetany. Směs spolu s rybím masem vlijeme do polévky a za občasného míchání vaříme 3 minuty. Uvařenou rybí polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme teplou.

Komentáře k receptu