Polévka s batáty a treskou
Suroviny
- 5 g Muškátový oříšek
- 250 g Treska aljašská
- 50 g Olej rostlinný
- 450 g Brambory
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 80 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 106 g
- Sodík 1732 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 1298.5 mg
- Vláknina 17993.5 mg
- Vitamín A 17993.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.
-
2
Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.
-
3
Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.
-
4
Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.