Polévka s batáty a treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Muškátový oříšek
  • 250 g Treska aljašská
  • 50 g Olej rostlinný
  • 450 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 1732 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 1298.5 mg
  • Vláknina 17993.5 mg
  • Vitamín A 17993.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.

  • 2

    Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.

  • 3

    Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.

  • 4

    Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu