Filé s křenovým tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 132.1 mg
- Vláknina 5554 mg
- Vitamín A 5554 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Vložíme je do vymaštěného hrnce a ve 1/4 l vody necháme na mírném ohni asi 20 minut zvolna táhnout.
-
2
Tvaroh smícháme s mlékem, přidáme nastrouhaný křen, nasekanou pažitku, sůl a cukr. Vše smícháme na hustou omáčku.
-
3
Dušené porce filé na talíři přelijeme tvarohovou omáčkou.
-
4
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.