Treska zapečená s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
- 500 g Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 32 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 1124.7 mg
- Vláknina 14972.8 mg
- Vitamín A 14972.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém množství osolené vody povaříme tresku zhruba 5 minut. Tresku necháme ve vývaru vychladnout. Mezitím opečeme na plotýnce papriky, pokropíme je studenou vodou, sloupneme, odstraníme semena a dřeň nakrájíme na nudličky. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, půlené stroužky česneku, koření, zalijeme vývarem z tresky a povaříme zhruba 10 minut. Poté zahustíme moukou a zcedíme.
-
2
Máslem vymastíme ohnivzdornou misku. Pokladme ji vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme, na ně vyskládáme tresku, na tresku dáme nakrájené papriky, zalijeme rajčatovou omáčkou a vše opakujeme, až vše spotřebujeme.
-
3
Na závěr posypeme strouhanou houskou a vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.