Treska zapečená s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 500 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 1124.7 mg
  • Vláknina 14972.8 mg
  • Vitamín A 14972.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém množství osolené vody povaříme tresku zhruba 5 minut. Tresku necháme ve vývaru vychladnout. Mezitím opečeme na plotýnce papriky, pokropíme je studenou vodou, sloupneme, odstraníme semena a dřeň nakrájíme na nudličky. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, půlené stroužky česneku, koření, zalijeme vývarem z tresky a povaříme zhruba 10 minut. Poté zahustíme moukou a zcedíme.

  • 2

    Máslem vymastíme ohnivzdornou misku. Pokladme ji vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme, na ně vyskládáme tresku, na tresku dáme nakrájené papriky, zalijeme rajčatovou omáčkou a vše opakujeme, až vše spotřebujeme.

  • 3

    Na závěr posypeme strouhanou houskou a vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu