Pohankové lívance s lososem pro alergiky na laktózu
Suroviny
- 200 g Mouka pohanková
- 50 g Pažitka
- 30 g Margarín
- 450 ml Mléko sójové
- 50 ml Olej rostlinný
- 150 ml Sójový jogurt bílý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Citrony
- 1.5 ks Droždí sušené
- 12 ks Losos uzený
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1171 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 40 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 160 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 402.1 mg
- Draslík 2551.4 mg
- Vláknina 2924.8 mg
- Vitamín A 2924.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 306.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí.
-
2
Přichystáme si pánev, do které vložíme margarín a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu sójové mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst.
-
3
Smíchané sójové mléko s margarínem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout.
-
4
Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu dokud nevznikne hustá krémová směs.
-
5
Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi do kulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany.
-
6
Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky sójového jogurtu. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme.