Omeleta s omáčkou
Suroviny
- 45 g Kedlubna
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Losos - filety
- 50 g Maizena - kukuřičný škrob
- 60 ml Protlak rajčatový
- 170 ml Granule dashi
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Šalotka
- 4 ks Shiitake houby
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.08 polévková lžíce Olej sezamový
- 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- 1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- 1 polévková lžíce Víno Saké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 10 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 242.9 mg
- Draslík 2357.4 mg
- Vláknina 30397.8 mg
- Vitamín A 30397.8 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy dáme mouku, škrob a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme dashi, miso a mirin. Do misky s moukou dáme vejce a směs z dashi. Propracujeme tak, aby vzniklo těstíčko. Potom přidáme nakrájené proužky kedlubny, houby, šalotku, zázvor, kousky lososa, krevety, osolíme a vše dobře promícháme.
-
2
Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje a rozpálíme. Naběračkou nabereme směs a rozlijeme na pánev, tak aby nám vznikla omeleta. Pečeme z obou stran asi 5 minut. Takto postupujeme i u dalších omelet.
-
3
V menšim hrnci smícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku, saké, mirin, cukr, ocet, mletý zázvor, prolisovaný česnek a hořčici. Přidáme 3 lžíce vody a na plotně privedeme k varu. Necháme povařit asi 10-12 minut.
-
4
Smažené omelety potřeme omáčkou a podáváme.